Filosofie

Cimitirul Încercărilor

Dragă cititorule, acest cimitir este imens. Așa că mergi printre mormintele altora și sapă-ți groapa pentru că într-o zi vei fi chiar tu în ea. Probabil citești textul ăsta cu gândul că te va motiva. Te aștepți să-ți zic că ești cel mai tare din parcare. Ei bine, dacă ai o idee șmecheră de afacere dar nu faci nimic cu ea, e mai rău decât dacă încerci să o pui în aplicare și pierzi. Sau dacă vrei să te bagi într-o relație dar nu o faci, crezând că o să eșuezi. Dar ai dreptate, pentru că șansele-s mari să dai chix. Dacă am vorbi de procente, ți-aș spune 99% eșec și 1% reușită.

Fii și tu unul dintre cei care încearcă și, în drumul lor, își duc visul direct la Cimitirul Încercărilor. Cel mai probabil nu vei reuși în ceea ce ți-ai propus să faci, dar încercarea merită moartea însăși.

N-ai murit, doar ai pierdut timp și probabil bani.
Te-aș pupa dacă încerci, te-aș scuipa dacă renunți. Pe principiul statului acasă, toți suntem câștigători, ce rost mai are să te căsătorești când sunt 60% șanse să divorțezi. De ce să începi o afacere când sunt 90% șanse să eșuezi. De ce să participi la concursuri când sunt 99% șanse să pierzi. Frate, ce dracu’, eu zic s-o lași mai moale și cu respirația că sunt 100% șanse să mori.

Dacă m-aș naște de o mie de ori, prefer o mie de vieți cu încercări eșuate, în locul uneia în care nu fac nimic. Prefer să vizitez Cimitirul Încercărilor și să aprind câte o lumânare pentru fiecare proiect ratat, decât să vizitez de fiecare dată clinica de idei avortate.

Știu, e fain să visezi. Să-ți faci planuri. Să te lauzi cu vorbe. Poate vrei să scrii o carte sau să vinzi produse pe Amazon. Poate vrei să faci bani din Instagram. Dar degeaba vrei dacă dormi cu ideile în brațe. Nu lăsa să treacă o zi în care să nu faci nimic pentru ele.

Păstrează-ți pasiunea și, chiar dacă ai zeci de încercări ratate, tot ieși mai câștigat decât cu zeci de idei abandonate. Vei învăța câteva lecții bune de fiecare dată când treci prin Cimitirul Încercărilor. Vei avea o poveste fascinantă de spus, chiar dacă n-ai făcut bani. Contează cât de bună este viața, nu cât de lungă. Vei fi omul care scoate capul din cutie, care nu mai stă la coadă pentru ajutoare sociale și care se simte bine chiar dacă eșuează.

Sunt omul care face, nu omul care zice că face.

Maurice

Matei

Am scris această carte din experiența mea și a prietenilor mei. Alături de ei am trăit sărăcia înainte să cunosc adevărata bogăție. Prezenta lucrare este o antologie de întâmplări haioase dar adevărate, culese de la prieteni ipocriți, autori ratați, taximetriști alcoolici și interlopi sentimentali. Nu vei deveni bogat, dar cu siguranță vei deveni mai puțin sărac!

Dragul meu,

Cartea Luxul Sărăciei nu te face bogat dar cu siguranță te face mai puțin sărac. Scrisă din lacrimile dușmanilor, te vei distra, vei descoperi ce au făcut alții și o să primești răspunsuri la întrebări complexe. Te aștept să răsfoiești cartea în cea mai luxoasă cafenea de specialitate din București. Vino și tu la Milu Café de pe strada Nicolae Filipescu 52, de Luni până Sâmbătă de la 09:00 la 15:00.

Articol recomandat

Milu Café

Te aștept să răsfoiești cartea în cea mai luxoasă cafenea de specialitate din București. Vino și tu la Milu Café de pe strada Nicolae Filipescu 52, de Luni până Sâmbătă de la 09:00 la 15:00

2:54

Când eram mic, sătul de miștouri gratuite referitoare la înălțimea mea, m-am înscris în echipa de volei la juniori. În fiecare lună trebuia să dăm norme. Colegii mei erau tanc! Andrei era înalt și de fiecare dată scotea un timp bun. Marian nu a venit astăzi pentru că găsise el o scuză să se scoată. Răzvan era bine dezvoltat și avea mușchi. Și cum, nu se poate altfel, exista și Mirel, fiul profesorului, care era trecut din oficiu.