Filosofie

Degustări Fără Remușcări

Trăiam din alocația copiilor când mi-am adus aminte de un străvechi obicei. Mersul la biserică. Atât pentru Dumnezeu cât și pentru mâncare. Acolo fac rost de covrigi, colivă și chiar mâncare adevărată cum ar fi pulpe de pui și orez. Astăzi vânez toate sărbătorile de hram, praznic, Moși, Înălțare sau chiar pomeni care vin la pachet cu mâncare și băutură.

Cantina socială este un alt loc unde am avut ocazia să încerc mâncarea. Este groaznică! Dar atunci când îți este foame chiar nu ai altceva mai bun de mâncat. Mai mergea niște sare. Poate un pic de parmezan și o friptură de vită. Dar cine sunt eu să mă plâng atunci când este gratuit!

Eram mort de foame când, cu prietenii la o stațiune montană, am văzut câte bunătăți lasă ei prin farfurie. O felie de salam, o măslină, un os încă neros de carnea aia delicioasă. Am înșfăcat porțiile lor pe motiv că este păcat să facem risipă și m-am îndestulat. Până la urmă mă consider un adevărat salvator al Planetei.

Este bine să ai prieteni, dar așa zgârcit ca cel mai bun prieten al meu nu am văzut niciodată. Norocul lui era că mergeam des prin cazinouri și acolo îmi ieșea și mie ceva. Dacă el nu îmi dădea nimic, ăștia de la cazino îmi dădeau. Un pahar cu apă, o cola, o cronțăneală, sendvișuri sau ceva dulce de complezență. Așa mă scoteam și eu cu ceva. Dacă este să fac un calcul cred că eu am câștigat mai mult ca el.

Luxul Sărăciei • Gustări fără Remușcări
Luxul Sărăciei • Degustări fără remușcări

La ieșirea de la metrou sunt întâmpinat de o domnișoară frumușică ce îmi zâmbește și îmi dă un fluturaș. L-am luat mai mult pentru ea, însă ce scria avea să îmi schimbe viața. Era o invitație la meditație și purificare a sufletului. M-am gândit că poate voi întâlni alte domnișoare frumoase la eveniment, așa că m-am dus. Ce am întâlnit în schimb au fost doi ani de hrană vegetariană apocaliptică. Adică, am învățat ce plante să mănânc dacă vine sfârșitul lumii, cum ar fi păpădie, flori de tei sau chiar trifoi. Bine de știut!

Nu sunt rele nici codurile promoționale de la firmele care fac livrări de mâncare. Un cod aici, un cod acolo, te scoți cu cel puțin o masă gratis. Așa îmi comand o dată pe lună o masă gratuită, chiar la mine acasă. Bineînțeles, am grijă să fie de pe conturi diferite!

Mai sunt cei care te opresc pe stradă să îți pună întrebări. Pe ăștia nu îi refuz niciodată, pentru că ultima oară când am stat de vorbă cu ei mi-au dat o pungă de chipsuri. Mai nou, se găsesc automate de chestionat în hipermarketuri care în schimbul datelor tale personale și a câtorva răspunsuri primești sucuri, detergenți sau croissante umplute cu ciocolată.

Astfel, în 18 luni de Luxul Sărăciei, am economisit 300 de lei încercând tot felul de gustări.

Maurice

Matei

Am scris această carte din experiența mea și a prietenilor mei. Alături de ei am trăit sărăcia înainte să cunosc adevărata bogăție. Prezenta lucrare este o antologie de întâmplări haioase dar adevărate, culese de la prieteni ipocriți, autori ratați, taximetriști alcoolici și interlopi sentimentali. Nu vei deveni bogat, dar cu siguranță vei deveni mai puțin sărac!

Dragul meu,

Cartea Luxul Sărăciei nu te face bogat dar cu siguranță te face mai puțin sărac. Scrisă din lacrimile dușmanilor, te vei distra, vei descoperi ce au făcut alții și o să primești răspunsuri la întrebări complexe. Te aștept să răsfoiești cartea în cea mai luxoasă cafenea de specialitate din București. Vino și tu la Milu Café de pe strada Nicolae Filipescu 52, de Luni până Sâmbătă de la 09:00 la 15:00.

Articol recomandat

Milu Café

Te aștept să răsfoiești cartea în cea mai luxoasă cafenea de specialitate din București. Vino și tu la Milu Café de pe strada Nicolae Filipescu 52, de Luni până Sâmbătă de la 09:00 la 15:00

O Cafea Economisești, Pe Toți ne Prăpădești

Eu am fost mereu zgârcit, un arogant financiar care nu s-a gândit niciodată la consecințele economice ale faptelor sale. Atunci când aveam chef de-o cafea, am zis că eu nu dau 10 lei pe-o cafea, îmi fac singur acasă. Iar atunci când am găsit o reducere de preț la niște blugi care îmi plăceau, am zis că ăștia de pe mine mă mai țin încă un an, de ce să dau bani. Cu banii economisiți am plecat în Vamă, unde i-am spart pe curve și cocaină.