Filosofie

Destul

Poți avea destui bani. Poți avea destule mașini. Poți avea destule femei. Dar nu vei avea niciodată destul timp, destul timp să numeri toți banii, destul timp ca să fuți toate curvele, destul timp să conduci toate mașinile!

N-o să-ți zică nimeni, niciodată. Așa e firea noastră, lacomă, obsedată de avuție și infinit de invidioasă. Facem noi cumva până moare și capra vecinului. Ne dăm noi nițel în spectacol. De ce să fie simplu, când poate să fie complicat.

Practic, ‘destul’ se măsoară mai mult în privirea obiectivă a celui care nu are ce ai tu, deși el poate avea altele și tot așa. Un soi de cerc vicios din care nu vom ieși până nu conștientizăm ceva esențial. 

La asta nu te-ai gândit până acum? E simplu, în perioada în care ești preocupat să strângi avuții, să aduni bani după bani, pierzi timp prețios din viață. Trece totul pe lângă tine și numeri orele în întâlniri cu clienți și căni de cafea băute până își fac efectul. N-ai destul timp nici să fuți toate femeile care știu să-ți dea ce vrei, cum vrei, în ce poziție vrei, de câte ori vrei. Vii obosit după ‘jde ore de program, te oprești într-un bar, bei un whiskey cu gheață, că te simți potent și bălești la tinere din jurul tău. Mai bagi un shot și încerci să umpli golul tău existențial. 

Sau cum ar spune niște prieteni de-ai mei, nu te mai satură Dumnezeu! Cât vrei să mai alergi ca un câine cu limba scoasă după avere, cu pula sculată după aventuri fără sens, în care cheltuiești tot ce produci sacrificând timp, sănătate et caetera.

Știu că nu vedem acum, suntem în vâltoarea vârstei. Acum suntem pe valul care trebuie și nu vedem malul de la spuma șampaniei în care ne înecăm amarul, când ne mințim că nu suntem singuri. Dar, te roagă fratele tău, dă-ți două palme și un șut în fund. Fericirea nu se numără în conturi bancare, proprietăți imobiliare și sugative în portofel. Fericirea se măsoară în timpul în care ai făcut ceva pentru sufletul tău.

Iar asta nu înseamnă că trebuie să mănânci la cele mai scumpe restaurante sau să-ți cumperi haine de firme al căror nume nu știi să îl pronunți corect sau să-ți iei o mașină ultimul răcnet, când încă nu ai permis. Investește mai mult în timpul pe care ți-l acorzi. Când oare, ai făcut ultima oară ceva care să te facă să râzi din tot sufletul. Când oare, ai văzut ultima dată un film cu cineva pe care chiar să-l placi. Sau, când oare, te-ai apropiat ultima dată de o femeie cu scopul de a o asculta și de a o cunoaște.

Ca să nu te trezești singur, într-un azil de bătrâni, uitat de toată lumea, reconfigurează-ți traseul. Trăiește mai mult pentru tine. Cumpără ce-ți dorești, pleacă în vacanțele pe care le visezi, iubește pe cine vrei, dar oferă-ți timp, dragule.

Fericirea are cel mai bun curs valutar!

Maurice

Matei

Am scris această carte din experiența mea și a prietenilor mei. Alături de ei am trăit sărăcia înainte să cunosc adevărata bogăție. Prezenta lucrare este o antologie de întâmplări haioase dar adevărate, culese de la prieteni ipocriți, autori ratați, taximetriști alcoolici și interlopi sentimentali. Nu vei deveni bogat, dar cu siguranță vei deveni mai puțin sărac!

Dragul meu,

Cartea Luxul Sărăciei nu te face bogat dar cu siguranță te face mai puțin sărac. Scrisă din lacrimile dușmanilor, te vei distra, vei descoperi ce au făcut alții și o să primești răspunsuri la întrebări complexe. Te aștept să răsfoiești cartea în cea mai luxoasă cafenea de specialitate din București. Vino și tu la Milu Café de pe strada Nicolae Filipescu 52, de Luni până Sâmbătă de la 09:00 la 15:00.

Articol recomandat

Milu Café

Te aștept să răsfoiești cartea în cea mai luxoasă cafenea de specialitate din București. Vino și tu la Milu Café de pe strada Nicolae Filipescu 52, de Luni până Sâmbătă de la 09:00 la 15:00

Nimic Nu se Prescrie

Mi-a zis mie cineva că dacă nu plătesc amenzile de circulație, după 5 ani se prescriu. Așa că am făcut ce ar face orice român, am continuat să nu le mai plătesc. La naiba! Atât de bine mergea treaba, încât nici măcar ratele la bancă nu le-am mai plătit. În plus, mi-am mai luat un telefon în 12 rate fără dobândă. Aveam încrede totală, era chiar taică-miu care mi-a vândut acest pont.