Filosofie

Fii Pregătit Să Începi de la Zero

Te uiți cu jiind la ăia care-și parchează BMW-urile în fața vilei. Vezi emisiuni cu bogătani pe Netflix și la generic îți vine să plângi că nu mai scapi din aceeași garsonieră în bloc vechi. Pune dracului mâna și fă ceva! De la zero!

N-am înțeles niciodată invidioșii. Nici p-ăia care strică relația cu un amic, doar pentru că ăla câștigă mai mult și nici familiile care se împotrivesc unei căsnicii, doar că fata sau băiatu’ are mai puțini bani. Urăsc gândirea asta medievală prin care banul controlează și dacă nu îl ai, ești vai de tine, săracule. Păi, ce, crezi că bogătanii ăia care au lansat afaceri mari au avut totul când s-au născut. Mulți dintre ei, nu. De-asta au și ajuns celebri.

Fac un apel aici la spiritul antreprenorial din tine, la omul care vrea mai mult de la viață și e capabil să obțină ce vrea. Doar știi să citești, ai terminat o școală, ai capul pe umeri, ce te-ar opri să-ți faci viața mai bună, să ai un nou început.

Știu, vei zice că pentru a începe de la zero, ai nevoie de bani și e complicat. Ai nevoie să fii tânăr sau să ai pe mami și tati cu bani grei. Nu, frate! Asta-i descurajează pe mulți și dacă vei rămâne la gândirea asta, atunci e nasol, deja ai de pierdut.

S-au făcut studii care spun că vârsta medie pentru a începe o afacere de succes este la 45 de ani. Dar poate tu ai 50! Sau 60! Chiar 85 de ani! Sau ai 30 de ani dar arăți de 70. Nu contează! Dacă ai o idee, o pasiune nebună, dacă ai lângă tine măcar un om care-ți împărtășește viziunea, nu te bloca. Începe de la zero! Mai bine începi și pierzi ce-ai început, decât să pierzi fără să începi.

Sigur ai auzit de mari afaceriști care au început spălând bude sau lucrând ca ospătari. Ia-l de exemplu pe Jack Ma, fondator Alibaba, care a pus prima dată mâna pe un calculator la 30 și ceva de ani. Până atunci, a aplicat la peste 30 de joburi și a fost respins. Din frustrare, a vrut să facă ceva și a făcut cel mai mare site de comerț online, Alibaba. Sau ce zici de Ray Croc, cofondator McDonalds, care până la 51 de ani s-a chinuit să vândă electrocasnice din ușă în ușă.

Lumea e plină de exemple de oameni care din frustrare au început ceva. Ca să ajungă acolo unde sunt acum au fost respinși, dați la o parte, judecați și târâți prin noroaie.

Fii pregătit să începi de la zero, chiar dacă asta presupune să-ți schimbi domeniul, să înveți ceva nou sau să-ți dai demisia de la jobul ăla de care mereu ți-a fost frică să zici că-i de căcat. Nu te afunda și mai tare în el, ieși la suprafață. O să puți, e adevărat, dar mai e puțin până la apa aia cristalină și jacuzzi-ul pe care-l visai când te uitai la TV din garsoniera ta.

Mai bine începi de la zero decât să ajungi un zero. Nu e totul lapte și miere, boss!

Maurice

Matei

Am scris această carte din experiența mea și a prietenilor mei. Alături de ei am trăit sărăcia înainte să cunosc adevărata bogăție. Prezenta lucrare este o antologie de întâmplări haioase dar adevărate, culese de la prieteni ipocriți, autori ratați, taximetriști alcoolici și interlopi sentimentali. Nu vei deveni bogat, dar cu siguranță vei deveni mai puțin sărac!

Dragul meu,

Cartea Luxul Sărăciei nu te face bogat dar cu siguranță te face mai puțin sărac. Scrisă din lacrimile dușmanilor, te vei distra, vei descoperi ce au făcut alții și o să primești răspunsuri la întrebări complexe. Te aștept să răsfoiești cartea în cea mai luxoasă cafenea de specialitate din București. Vino și tu la Milu Café de pe strada Nicolae Filipescu 52, de Luni până Sâmbătă de la 09:00 la 15:00.

Articol recomandat

Milu Café

Te aștept să răsfoiești cartea în cea mai luxoasă cafenea de specialitate din București. Vino și tu la Milu Café de pe strada Nicolae Filipescu 52, de Luni până Sâmbătă de la 09:00 la 15:00

Fii Onest, Altex Te Face Modest

Cumpără orice produs de pe siteul Altex sau Media Galaxy în perioada 5 August 2022 și 31 Martie 2022, adaugă o recenzie onestă și primești un voucher în valoare de 10 lei pentru fiecare recenzie. Cupon valabil la următoarea ta achiziție.