Filosofie

Fără Valoare

Am primit o invitație să particip gratis la un curs care costa 300 de lei. Habar n-am despre ce era vorba! Am descărcat gratuit de pe internet cărți în valoare de peste 120 de lei. Încă nu le-am citit! M-am apucat de tutoriale gratuite despre NFTuri în loc să dau 500 de lei pe un tutorial. Am rămas doar cu gândul. Era gratis frate și asta m-a dus către nicăieri.

Să faci rost de informații, cursuri sau materiale didactice gratuite este ca și cum ai face un pariu pe care știi sigur că o să îl pierzi. Nu ești motivat absolut deloc să înveți, să citești sau să termini cursul pe care l-ai început. Pentru că era gratis. Și asta nu este tot! Dacă îți plac lucrurile gratis, o să ajungi ca mine, să strângi pe balcon toate nimicurile de pe lume, pentru că, ține-te bine, erau gratis! Degeaba am eu balconul plin cu șuruburi și polizoare primite la ofertă, dacă am creierul gol. Nu mă înțelege greșit, să primești lucruri gratis este mișto, doar că este ca și cum ți-ai cumpără centura neagră și apoi te lauzi că știi karate. Centura este dobândită, nu cumpărată!

Și în sfârșit, mai este grupul meu de prieteni la care mă duc mândru să le povestesc despre cum am plătit eu 200 de lei pentru un curs de dezvoltare personală. Așa îmi iau eu o mega muie și o mega caterincă pe seama mea. Că sunt gratis pe internet o grămadă de cursuri. Că unul din prietenii mei le descarcă de pe torente. Sau că altul consideră o prostie să dai bani pe orice curs. Dar știi ce! Eu cel puțin am terminat cursul acela. M-am dus și am făcut ceva!

Nimic nu este gratis și dacă este, nu are valoare.

Maurice

Matei

Am scris această carte din experiența mea și a prietenilor mei. Alături de ei am trăit sărăcia înainte să cunosc adevărata bogăție. Prezenta lucrare este o antologie de întâmplări haioase dar adevărate, culese de la prieteni ipocriți, autori ratați, taximetriști alcoolici și interlopi sentimentali. Nu vei deveni bogat, dar cu siguranță vei deveni mai puțin sărac!

Dragul meu,

Cartea Luxul Sărăciei nu te face bogat dar cu siguranță te face mai puțin sărac. Scrisă din lacrimile dușmanilor, te vei distra, vei descoperi ce au făcut alții și o să primești răspunsuri la întrebări complexe. Te aștept să răsfoiești cartea în cea mai luxoasă cafenea de specialitate din București. Vino și tu la Milu Café de pe strada Nicolae Filipescu 52, de Luni până Sâmbătă de la 09:00 la 15:00.

Articol recomandat

Milu Café

Te aștept să răsfoiești cartea în cea mai luxoasă cafenea de specialitate din București. Vino și tu la Milu Café de pe strada Nicolae Filipescu 52, de Luni până Sâmbătă de la 09:00 la 15:00

2:54

Când eram mic, sătul de miștouri gratuite referitoare la înălțimea mea, m-am înscris în echipa de volei la juniori. În fiecare lună trebuia să dăm norme. Colegii mei erau tanc! Andrei era înalt și de fiecare dată scotea un timp bun. Marian nu a venit astăzi pentru că găsise el o scuză să se scoată. Răzvan era bine dezvoltat și avea mușchi. Și cum, nu se poate altfel, exista și Mirel, fiul profesorului, care era trecut din oficiu.