Filosofie

Mănâncă După Alții

Ce naiba te-o fi atras să dai peste capitolul ăsta nu știu. Îți place oare să citești resturile altora. Ești atât de sărac de nu-ți permiți idei originale și boschetărești printre pagini. Ce pot să spun, cinste ție, dar stai că am ceva pentru tine!

S-au făcut studii, să știi. Cică anual românii aruncă la gunoi peste 2,5 milioane de tone de mâncare. Știi supa aia. La gunoi! Știi cartofii ăia. La gunoi! Știi salata aia. La gunoi! Și te mai miri că ne îndreptăm spre o încălzire globală. Că gropile de gunoi sunt pline ochi. Paradoxal, românii și bulgarii sunt printre cei mai săraci și prost plătiți locuitori ai Europei. Suntem la coada clasamentului, tocmai pentru că nu mâncăm după alții în restaurante. Am zis-o!

Eu sărbătoresc în fiecare săptămână Ziua Internațională în Care Nu Gătesc. Astfel o dată pe săptămână, merg prin malluri și îmi ginesc frumos un cuplu care tocmai se ridică de la masă. Mă așez tacticos cu tava mea goală chiar la masa lor. Asta ca să nu par că vreau să mănânc mâncarea altora. Deși literalmente, asta voi face! Întind mâna și trag mai aproape ce au lăsat alții pe masă. Aripioare, un pic de salată și niște cartofi prăjiți. Eu nu știu despre alții dar eu nu mănânc sosuri. Oi fi sărac, dar am și eu niște standarde. În medie economisesc o masă pe zi, undeva la 20 lei.

Astfel, în 18 luni de Luxul Sărăciei, am mâncat după alții în restaurante și am economisit
1.040 lei.

Maurice

Matei

Am scris această carte din experiența mea și a prietenilor mei. Alături de ei am trăit sărăcia înainte să cunosc adevărata bogăție. Prezenta lucrare este o antologie de întâmplări haioase dar adevărate, culese de la prieteni ipocriți, autori ratați, taximetriști alcoolici și interlopi sentimentali. Nu vei deveni bogat, dar cu siguranță vei deveni mai puțin sărac!

Dragul meu,

Cartea Luxul Sărăciei nu te face bogat dar cu siguranță te face mai puțin sărac. Scrisă din lacrimile dușmanilor, te vei distra, vei descoperi ce au făcut alții și o să primești răspunsuri la întrebări complexe. Te aștept să răsfoiești cartea în cea mai luxoasă cafenea de specialitate din București. Vino și tu la Milu Café de pe strada Nicolae Filipescu 52, de Luni până Sâmbătă de la 09:00 la 15:00.

Articol recomandat

Milu Café

Te aștept să răsfoiești cartea în cea mai luxoasă cafenea de specialitate din București. Vino și tu la Milu Café de pe strada Nicolae Filipescu 52, de Luni până Sâmbătă de la 09:00 la 15:00

Bagă-l în Perfuzii

Student fiind, trebuia să mă descurc și eu cumva. Joi și Vineri puneam muzică în R2, iar Sâmbătă și Duminică eram ospătar la Shorley. În rest, eram atât de beat încât dormeam buștean pe un burete găurit de ziceai că este cașcaval elvețian.