Filosofie

Muncește ca un Rege

Viața la castel înseamnă altceva decât ce vezi în filme sau mai citești în cărțile de povești. Aud tot mai des oameni care invidiază familiile regale și privilegiile de care se bucură. Sau mame care își îmbracă fetițele în rochii bufante și le învață să ‘fie ca niște prințese’. Bă! Oprește planeta că vreau să cobor!

În afară de voce și talent regalitatea nu înseamnă doar serate și ținute fotografiate de toată presa. Regalitatea începe cu felul în care te raportezi la viață, valorile pe care le ai și caracterul pe care îl afișezi.

Când a fost expulzat din România, pentru a-și întreține familia, Regele Mihai I a întemeiat o gospodărie, unde a cultivat legume și fructe și a crescut animale. Cum sună asta? Așa procedează cineva care știe că înainte de a avea un rang, este om, tată, soț, iar titlul nobiliar pe care îl are nu-i va pune mâncare pe masă în exil.

Așa că, iartă-mă pe mine, când îți spun că dacă urli la subalternii tăi, asta nu te face rege peste ei.

Pune mâna și creează-ți regatul tău de principii solide, de muncă onestă, de generozitate și lucruri cu gust. Nu ești rege pentru că îți pui marmură în loc de gresie și pui doi lei de piatră să-ți păzească gardul, la fel cum nu ești rege dacă te îmbraci în Gucci dar la budă mergi tot în fundul curții. Regalitatea nu se vede nici în mâncăruri scumpe și nici în haine dichisite.

În niciun caz, nu stă degeaba, timpul trece — leafa merge. Un rege setează un exemplu pentru comunitatea sa, muncește umăr lângă umăr cu cei din jurul lui, salută și vorbește la fel atât cu cei care mătură străzile, cât și cu cei care dețin 3-4 companii, se îmbracă decent, cu gust, adecvat situației. Pentru un rege, cea mai de preț comoară de umanitatea și, din păcate, a devenit din ce în ce mai greu să fii om.

Totul pornește de la mentalitate. Nu poți să te consideri un rege, dar înfuleci șaorma la colțul blocului și după scuipi semințe în parc. Când nu ai respect față de cei din jurul tău sau cei care muncesc pentru a menține curat locul în care trăiești, să nu ai pretenții la respect, la rândul tău. Stima se câștigă, nu se impune.

Atitudinea ta este cea care dictează felul în care ești perceput. Comorile sunt mai mult decât conturi bancare, comorile sunt valorile tale. Îmi amintesc de filmul Richie Rich, când în loc de aur, bijuterii, păstrau în seiful familiei poze, biciclete, amintiri dulci pe care le prețuiau. Și lasă-mă să ți-o spun pe șleau, nu merită zbaterea doar pentru averi.

Cel mai de preț cadou pe care ți-l poți oferi este liniștea sufletească. Lasă fantasmele și poveștile SF cu bani câștigați peste noapte. Ești mai bogat decât crezi dacă ai alături familia care te sprijină și te înțelege, dacă ești sănătos, dacă ai un job de unde îți câștigi existența și adormi cu conștiința curată. Muncește pentru ceea ce îți dorești și te vei bucura mai mult.

Fii rege pentru că te comporți ca un rege, nu pentru că ai un regat!

Maurice

Matei

Am scris această carte din experiența mea și a prietenilor mei. Alături de ei am trăit sărăcia înainte să cunosc adevărata bogăție. Prezenta lucrare este o antologie de întâmplări haioase dar adevărate, culese de la prieteni ipocriți, autori ratați, taximetriști alcoolici și interlopi sentimentali. Nu vei deveni bogat, dar cu siguranță vei deveni mai puțin sărac!

Dragul meu,

Cartea Luxul Sărăciei nu te face bogat dar cu siguranță te face mai puțin sărac. Scrisă din lacrimile dușmanilor, te vei distra, vei descoperi ce au făcut alții și o să primești răspunsuri la întrebări complexe. Te aștept să răsfoiești cartea în cea mai luxoasă cafenea de specialitate din București. Vino și tu la Milu Café de pe strada Nicolae Filipescu 52, de Luni până Sâmbătă de la 09:00 la 15:00.

Articol recomandat

Milu Café

Te aștept să răsfoiești cartea în cea mai luxoasă cafenea de specialitate din București. Vino și tu la Milu Café de pe strada Nicolae Filipescu 52, de Luni până Sâmbătă de la 09:00 la 15:00

Cimitirul Încercărilor

Dragă cititorule, acest cimitir este imens. Așa că mergi printre mormintele altora și sapă-ți groapa pentru că într-o zi vei fi chiar tu în ea. Probabil citești textul ăsta cu gândul că te va motiva. Te aștepți să-ți zic că ești cel mai tare din parcare. Ei bine, dacă ai o idee șmecheră de afacere dar nu faci nimic cu ea, e mai rău decât dacă încerci să o pui în aplicare și pierzi. Sau dacă vrei să te bagi într-o relație dar nu o faci, crezând că o să eșuezi. Dar ai dreptate, pentru că șansele-s mari să dai chix. Dacă am vorbi de procente, ți-aș spune 99% eșec și 1% reușită.