Filosofie

Nici Nu Știi Cât te Costă De Fapt

Te afli la bordul navei spațiale SS Enteprise, Căpitane. Călătorești cu ea prin Univers, până când îți apare în bord un martor portocaliu. Se pare că ai suferit daune majore de-a lungul călătoriilor tale și acum parchezi nava la un service spațial.

Primești fișa de observație, diabet, membre amputate, deficiență de vitamina D3, ulcer, esofagită de reflux, artrită, displazie de șold et caetera.

Când vede mecanicul spațial ce ai făcut cu nava ta își face cruce și te scuipă de trei ori. Ai mers atâția ani lumină cu frâna de mână trasă și ai băgat doar combustibil de cea mai joasă speță. Ai mers cu zahăr, frate! Cum îi spun mecanicii intergalactici „heroina săracilor”. Dar până când!

Și uite așa ai trăit ani buni, până când ai dat de belea. Acum trebuie să faci rost de bani pentru reparații. Dar oare ai idee cât te costă de fapt!

Ca și mine ai încercat de toate, gargară cu tinctură, coada șoricelului, meditație, uleiuri aromate, dar toate în van pentru că mecanicul îți spune că o să pierzi jumătate din navă.

Rugăciuni, plecăciuni și promisiuni! Orice doar ca să scapi. Dar mai întâi trebuie să te întrebi unde vrei să ajungi, la fiare vechi sau vrei să mai dai o tură prin Univers.

Consultății, radiografii, CT-uri, intervenții chirurgicale, recuperare, proteze, medicamente, insulină, șpăgi et caetera.

În sfârșit te-ai pus pe picioare. Nava este reparată. Acum a sosit momentul adevărului, când tu, Căpitane, trebuie să îi setezi în computerul de bord o nouă traiectorie.

Destinația finală nu mai este atât de departe. Foarte curând vine vremea când o să-ți parchezi nava și să tragi pentru totdeauna pe dreapta. Să te uiți la ea din exterior și să fii mândru de tot ce-ai realizat. O să vină vremea când o să regreți că n-ai băgat Premium 95.

Căpitane, în acest moment, trebuie să iei o decizie. Te lași trăit de viață, te lași pierdut de timp, te lași gândit de alții. Decide! Acum! Grăbește-te! Sunt și alte nave care stau la coadă iar mecanicii intergalactici fac bani buni din deciziile proaste ale Căpitanilor de nave!

O întrebare cade greu pe umerii tăi, Cât de departe vrei să ajungi, Căpitane ?

Maurice

Matei

Am scris această carte din experiența mea și a prietenilor mei. Alături de ei am trăit sărăcia înainte să cunosc adevărata bogăție. Prezenta lucrare este o antologie de întâmplări haioase dar adevărate, culese de la prieteni ipocriți, autori ratați, taximetriști alcoolici și interlopi sentimentali. Nu vei deveni bogat, dar cu siguranță vei deveni mai puțin sărac!

Dragul meu,

Cartea Luxul Sărăciei nu te face bogat dar cu siguranță te face mai puțin sărac. Scrisă din lacrimile dușmanilor, te vei distra, vei descoperi ce au făcut alții și o să primești răspunsuri la întrebări complexe. Te aștept să răsfoiești cartea în cea mai luxoasă cafenea de specialitate din București. Vino și tu la Milu Café de pe strada Nicolae Filipescu 52, de Luni până Sâmbătă de la 09:00 la 15:00.

Articol recomandat

Milu Café

Te aștept să răsfoiești cartea în cea mai luxoasă cafenea de specialitate din București. Vino și tu la Milu Café de pe strada Nicolae Filipescu 52, de Luni până Sâmbătă de la 09:00 la 15:00

Oamenii Mint

Mama are părul drept iar eu sunt cârlionțat și blond. Cu tata sigur nu semăn, pentru că el e un tiran și jumătate iar eu sunt cea mai gingașă ființă de pe planetă. Cred că sunt înfiat!