Filosofie

Oamenii Mint

Mama are părul drept iar eu sunt cârlionțat și blond. Cu tata sigur nu semăn, pentru că el e un tiran și jumătate iar eu sunt cea mai gingașă ființă de pe planetă. Cred că sunt înfiat!

Părinții m-au mințit când mi-au spus că mă iubesc și m-au trimis la casa de copii. Iubita m-a mințit când mi-a spus că mă iubește și m-a înșelat. Prietenii m-au mințit când au spus că mă duc acasă și m-au lăsat beat în mijlocul străzii. Oamenii mint!

Câteodată femeile pudrează atât de bine minciuna încât tot ce îmi rămâne de făcut este să le cred pe cuvânt. Oh! Iubitule ce penis gigantic ai! Oh! Doar pe tine te iubesc, nu te-aș înșela niciodată. Oh! Te susțin în tot ce faci! Oh! Dragul meu, suntem atât de frumoși împreună. Oh! Dar stai! În timp ce aud toate astea văd cum în locul meu parchează un bemveu!

Câteodată bărbații sunt așa de insistenți încât tot ce îți rămâne de făcut este să îi crezi pe cuvânt! Vai! Te iubesc așa mult. Vai! Ești așa frumoasă. Vai! Aș face orice pentru tine. Vai! Dar stai! În timp ce aud toate astea mă pregătesc să merg la alta fix în seara asta.

Băi, știu că pare absurd dar ar putea fi adevărul gol goluț! Legenda spune că în epoca de aur am depășit producția la porumb. Am fost și cea mai avansată tehnologic țară. A realizat primul arbore cotit din lume la 73 de grade. Eram cea mai prosperă țară din Europa. Eram cei mai tari. Astăzi încă îi aud pe părinții mei cum se plâng de binele care l-a fost făcut în epoca comunistă. Da! Pentru că de atâta bine ce le-a fost, taică-meu a plecat de acasă și s-a dus în Piața Revoluției și s-a urcat pe tanc! Poate că cineva a exagerat cu producția aia de porumb! Acum este prea târziu ca să înfruntăm Adevăul.

Minciuna va rămâne eternă printre noi. Este futil să sperăm că oamenii se vor îmbărbăta vreodată. Însă, cei care o vor face, vor rămâne prigoniți în pustiul Adevărului.

Dacă știi Adevărul, ține-l pentru tine! Nimeni nu te crede! Oamenii mint și când spun adevărul.

Maurice

Matei

Am scris această carte din experiența mea și a prietenilor mei. Alături de ei am trăit sărăcia înainte să cunosc adevărata bogăție. Prezenta lucrare este o antologie de întâmplări haioase dar adevărate, culese de la prieteni ipocriți, autori ratați, taximetriști alcoolici și interlopi sentimentali. Nu vei deveni bogat, dar cu siguranță vei deveni mai puțin sărac!

Dragul meu,

Cartea Luxul Sărăciei nu te face bogat dar cu siguranță te face mai puțin sărac. Scrisă din lacrimile dușmanilor, te vei distra, vei descoperi ce au făcut alții și o să primești răspunsuri la întrebări complexe. Te aștept să răsfoiești cartea în cea mai luxoasă cafenea de specialitate din București. Vino și tu la Milu Café de pe strada Nicolae Filipescu 52, de Luni până Sâmbătă de la 09:00 la 15:00.

Articol recomandat

Milu Café

Te aștept să răsfoiești cartea în cea mai luxoasă cafenea de specialitate din București. Vino și tu la Milu Café de pe strada Nicolae Filipescu 52, de Luni până Sâmbătă de la 09:00 la 15:00

Fără Balsam

Merg prin magazine, alerg printre rafturi și încerc să găsesc balsamul ăla de-i făcea reclamă. Pe tocuri, fiți gata, start! Zeci de cărucioare se împleticesc printre raioane scârțâind de groază. Pe fața mea se prelinge o transpirație în timp mă arunc după ultima sticlă de Ultra Moale cu extract de Coada Șoricelului. Ultima fiță, zise televizorul din telefon!