Filosofie

Post Negru

Bunica mea era cea mai dulce bunică de pe lume. Îmi gătea prăjitura preferată, îmi făcea cartofi prăjiți și întotdeauna mă lăsa să mă joc cât vreau prin curtea casei. Apoi, erau acele trei zile pe săptămână când bunica devenea o zelotă. Lunea nu spăla rufe, Miercurea avea dezlegare la pește și Vinerea ținea post negru.

Nu am înțeles niciodată obiceiurile astea dar totul avea să se schimbe când am descoperit ritualul de detoxifiere economică.

Știi acele lucruri pe care le făcea bunica, acum le fac și eu! Luni nu spăl rufe, dar nu pentru că este cruce roșie în calendar, ci pentru că mi s-a stricat mașina de spălat. Miercurea mănânc și eu pește, dar nu pentru că am dezlegare, ci pentru că este ofertă la cantina Facultății de Drept.

Vinerea țin și eu post negru, și nu pentru că am credință, ci pentru că nu am bani nici măcar de o sămânță.

Religia este mai veche decât am crede noi. Are mai bine de 6.000 de ani și de-a lungul timpului prin încercări și eșuări a descoperit ce funcționează și ce nu. Așa au rămas în cultura noastră unele obiceiuri care funcționează până în ziua de astăzi. Cum ar fi postul negru. Știi, strămoșii noștri nu aveau Mega Image în fața grotei, ei trebuiau să plece la vânătoare pentru câteva zile, poate chiar săptămâni, timp în care, literalmente, unii dintre ei chiar mureau de foame.

Astăzi, în mod paradoxal, știința confirmă ritualurile bisericești pe care când eram mic le desconsideram cu habotnicie. Când ții post negru organismul se purifică, cresc arderile și scăpăm de caloriile inutile. După ce corpul a consumat carbohidrații și zaharurile, el începe să se hrănească cu rezervele de grăsime și reduce nivelul insulinei din corp în mod semnificativ, lucru care facilitează și mai mult arderea grăsimii din corp. Așa se explică de ce atunci când renunți la zahăr reușești să slăbești și să te menții. Pe lângă slăbit, previi bolile de inimă, diabet, hipertensiune, echilibrezi nivelul trigliceridelor din sânge și alte beneficii încă nedescoperite de știință dar știute de religie.

Corpul inițiază procese de reparare celulară, unul dintre acestea fiind autofagia, în care celulele digeră și elimină proteinele vechi și disfuncționale care se acumulează în interior, înlocuindu-le cu proteine noi.

Postul negru este o operă în trei acte. Act religios, pentru că te face să te gândești la viață, act științific, pentru că declanșează procesul de regenerare celulară și act economic, pentru că faci rost de bani.

Astfel, în 18 luni de Luxul Sărăciei, am ținut post o dată pe săptămână și am economisit 2.080 lei.

Maurice

Matei

Am scris această carte din experiența mea și a prietenilor mei. Alături de ei am trăit sărăcia înainte să cunosc adevărata bogăție. Prezenta lucrare este o antologie de întâmplări haioase dar adevărate, culese de la prieteni ipocriți, autori ratați, taximetriști alcoolici și interlopi sentimentali. Nu vei deveni bogat, dar cu siguranță vei deveni mai puțin sărac!

Dragul meu,

Cartea Luxul Sărăciei nu te face bogat dar cu siguranță te face mai puțin sărac. Scrisă din lacrimile dușmanilor, te vei distra, vei descoperi ce au făcut alții și o să primești răspunsuri la întrebări complexe. Te aștept să răsfoiești cartea în cea mai luxoasă cafenea de specialitate din București. Vino și tu la Milu Café de pe strada Nicolae Filipescu 52, de Luni până Sâmbătă de la 09:00 la 15:00.

Articol recomandat

Milu Café

Te aștept să răsfoiești cartea în cea mai luxoasă cafenea de specialitate din București. Vino și tu la Milu Café de pe strada Nicolae Filipescu 52, de Luni până Sâmbătă de la 09:00 la 15:00

Preludiu

Este ușor să vorbești despre greutățile vieții când vezi lumea prin geamul unui merțan în drum spre vila ta din Primăverii. M-am săturat să-mi spui cât de săracă este viața mea pentru că tu ai reușit să dai un tun de milioane în anii ‘90.