Uncategorized

Trolii din Viața Ta

Internetul e un mare trol. Și, culmea, tu-l mai și hrănești. Cu fiecare poză, cu fiecare articol, cu fiecare comentariu, cu fiecare apreciere, tu îi dai de mâncare acestui trol mare și lacom care ne mănâncă pe toți de vii.

Hai să zicem că nu faci ce am zis mai devreme. Poate ești cuminte, ești unul dintre ăia care doar se uită. Simpla ta prezență e contorizată. Ăia care au creat conținutul știu că te uiți la el. Îți mănâncă timpul, și doar pentru asta, ei au de câștigat. Nu e nevoie să faci ceva pe net, doar să stai, că tu pierzi și alții câștigă. Orele tale de stat pe net, le donezi lor. Uite așa, apuci să hrănești trolii din viața ta.

Am zis să te uiți la tine, nu să uiți de tine! Privește-te-n oglindă sau urmărește-ți comentariile, articolele, pozele sau clipurile. Câte dintre ele ți-au adus oare, de fapt, vreun beneficiu. Te-ai întrebat cât valorează o oră de-a ta petrecută pe net. Nu mult, îți zic eu.

Cât costă, de fapt, a apreciere la ce ai publicat pe internet. Sau o vizualizare la postare. E adevărat că te simți mai bine cu fiecare apreciere, dar ți-a adus altceva în afara unei plăceri de moment. Faimă sau parteneri, ceva concret. Despre asta-i vorba, poate ție trolul îți aruncă o firimitură din ce mănâncă el, dar de fapt el se satură în timp ce tu mori de foame.

Simți oare că te-ai săturat. Încă nu-ți băga degetele pe gât, mai am! Poate îți vine să mă întrebi care-i concluzia sau unde vreau să ajung. 

La tine vreau să ajung. Și eu sunt, la rândul meu, un trol. Acest articol este și el un trol. Dar sunt unul mai mic. Tu mă citești și eu câștig din asta. Însă, nu câștig mult, sunt un pui de trol și pot deveni mai mare dacă mă hrănești zilnic. Internetul, în schimb, e trolul cel mare. Și eu l-am hrănit, și tu îl hrănești, și probabil toți ceilalți pe care îi știi, îl hrănesc. 

În final, nu ai cum să te oprești din a-l hrăni. Ai văzut și tu, cel mai bogat om din lume și-a făcut banii din online. Și nu e singurul. Internetul e ca o masturbare, în sine el nu-ți aduce niciun beneficiu. Doar te eliberează, pe moment, să zicem așa. Însă, cât timp nu-l folosești în beneficiul tău, e ca și cum te-ai masturba fără webcam. Adică nu te vede nimeni, o faci doar pentru tine și nu câștigi nimic din asta.

Sfatul meu e să pornești webcam-ul și să începi să o freci, pe bani! Da, ai citit bine, freacă-ți creierii, freacă-ți mâinile, freacă-ți gândurile și folosește trolul ăsta pe care l-ai citit acum în beneficiul tău.

Nu-i mai hrăni pe alții. Hrănește-te pe tine!

Maurice

Matei

Am scris această carte din experiența mea și a prietenilor mei. Alături de ei am trăit sărăcia înainte să cunosc adevărata bogăție. Prezenta lucrare este o antologie de întâmplări haioase dar adevărate, culese de la prieteni ipocriți, autori ratați, taximetriști alcoolici și interlopi sentimentali. Nu vei deveni bogat, dar cu siguranță vei deveni mai puțin sărac!

Dragul meu,

Cartea Luxul Sărăciei nu te face bogat dar cu siguranță te face mai puțin sărac. Scrisă din lacrimile dușmanilor, te vei distra, vei descoperi ce au făcut alții și o să primești răspunsuri la întrebări complexe. Te aștept să răsfoiești cartea în cea mai luxoasă cafenea de specialitate din București. Vino și tu la Milu Café de pe strada Nicolae Filipescu 52, de Luni până Sâmbătă de la 09:00 la 15:00.

Articol recomandat

Milu Café

Te aștept să răsfoiești cartea în cea mai luxoasă cafenea de specialitate din București. Vino și tu la Milu Café de pe strada Nicolae Filipescu 52, de Luni până Sâmbătă de la 09:00 la 15:00

Mănâncă După Alții

Ce naiba te-o fi atras să dai peste capitolul ăsta nu știu. Îți place oare să citești resturile altora. Ești atât de sărac de nu-ți permiți idei originale și boschetărești printre pagini. Ce pot să spun, cinste ție, dar stai că am ceva pentru tine!