Filosofie

2:54

Când eram mic, sătul de miștouri gratuite referitoare la înălțimea mea, m-am înscris în echipa de volei la juniori. În fiecare lună trebuia să dăm norme. Colegii mei erau tanc! Andrei era înalt și de fiecare dată scotea un timp bun. Marian nu a venit astăzi pentru că găsise el o scuză să se scoată. Răzvan era bine dezvoltat și avea mușchi. Și cum, nu se poate altfel, exista și Mirel, fiul profesorului, care era trecut din oficiu.

Mi-am făcut încălzirea, un pic de joc de glezne, m-am pus la linia de start, am tras aer și am plecat! Îmi răsuna inima-n piept ca un balaur când îi dai a doua. Am scos 2:54! Eram mulțumit și îngrijorat în același timp. Sunt sigur că ceilalți sunt mai buni ca mine. Dar problema nu sunt ceilalți! Problema este că indiferent cât de repede sau cât de încet au alergat ceilalți, data viitoare, eu sunt cel care trebuie să scoată 2:53, nu 2:54! Nu ceilalți. Eu!

Sunt de fapt în competiție cu mine însumi, nu pot da vina la nesfârșit pe avantajele celorlalți. Lupta mea începe cu mine însumi. Ziua în care am rămas mulțumit de rezultatul meu, este ziua în care am realizat că mereu este loc de mai bine și asta depinde în întregime doar de mine. Înainte de a te compara cu ceilalți, gândește-te că și tu, la rândul tău, ești modelul cuiva.

Fii mai bun decât tine însuți, fii mai bun decât 2:54!

Maurice

Matei

Am scris această carte din experiența mea și a prietenilor mei. Alături de ei am trăit sărăcia înainte să cunosc adevărata bogăție. Prezenta lucrare este o antologie de întâmplări haioase dar adevărate, culese de la prieteni ipocriți, autori ratați, taximetriști alcoolici și interlopi sentimentali. Nu vei deveni bogat, dar cu siguranță vei deveni mai puțin sărac!

Dragul meu,

Cartea Luxul Sărăciei nu te face bogat dar cu siguranță te face mai puțin sărac. Scrisă din lacrimile dușmanilor, te vei distra, vei descoperi ce au făcut alții și o să primești răspunsuri la întrebări complexe. Te aștept să răsfoiești cartea în cea mai luxoasă cafenea de specialitate din București. Vino și tu la Milu Café de pe strada Nicolae Filipescu 52, de Luni până Sâmbătă de la 09:00 la 15:00.

Articol recomandat

Milu Café

Te aștept să răsfoiești cartea în cea mai luxoasă cafenea de specialitate din București. Vino și tu la Milu Café de pe strada Nicolae Filipescu 52, de Luni până Sâmbătă de la 09:00 la 15:00

Cimitirul Încercărilor

Dragă cititorule, acest cimitir este imens. Așa că mergi printre mormintele altora și sapă-ți groapa pentru că într-o zi vei fi chiar tu în ea. Probabil citești textul ăsta cu gândul că te va motiva. Te aștepți să-ți zic că ești cel mai tare din parcare. Ei bine, dacă ai o idee șmecheră de afacere dar nu faci nimic cu ea, e mai rău decât dacă încerci să o pui în aplicare și pierzi. Sau dacă vrei să te bagi într-o relație dar nu o faci, crezând că o să eșuezi. Dar ai dreptate, pentru că șansele-s mari să dai chix. Dacă am vorbi de procente, ți-aș spune 99% eșec și 1% reușită.