Filosofie

Lasă Ceva și Pentru Mai Târziu

Era o poveste interesantă despre niște pisici care au ajuns în iad și care au fost blestemate să mănânce până când nu se mai satură. Aceste pisici au mâncau tot din farfurie și tot le era foame. Este ca și cum trăiau pentru a mânca! Mie îmi sună foarte cunoscut acest scenariu și mă sperie foarte tare.

Legenda pisicilor care nu se satură niciodată este o metaforă pentru tinerețea mea. Atunci când mergeam la petreceri și mă trezeam mahmur de dimineață. Când agățam gagici prin cluburi. Când pierdeam vremea cu prietenii la o bere. Evenimente din viața mea lipsite de speranță, pentru că nu credeam nicio secundă într-un viitor mai bun. Și așa, puțini ajung să trăiască sănătoși în ziua de astăzi până la 77 de ani. Nimic de condamnat la această idee, dar ceva pervers s-a înfiripat în mintea mea.

Ce mă fac dacă ajung la 77 de ani. Oare ce am să regret mai mult. Că nu m-am distrat destul sau că n-am avut grijă de bătrânețea mea.

Vorba spune să trăiești fiecare zi ca și cum ar fi ultima. Dar nu știi ce te faci atunci când ajungi să îți trăiești ultima zi și realizezi că ți-ai cheltuit zilele în tinerețe. Am consumat deja toată porția mea de mâncare și acum regret. Am consumat deja prea multă cocaină, prea mult alcool, prea multe petreceri încât să mai fie ceva pentru bătrânețea mea.

Astfel, în Luxul Sărăciei am învățat să las ceva și pentru mai târziu.

Maurice

Matei

Am scris această carte din experiența mea și a prietenilor mei. Alături de ei am trăit sărăcia înainte să cunosc adevărata bogăție. Prezenta lucrare este o antologie de întâmplări haioase dar adevărate, culese de la prieteni ipocriți, autori ratați, taximetriști alcoolici și interlopi sentimentali. Nu vei deveni bogat, dar cu siguranță vei deveni mai puțin sărac!

Dragul meu,

Cartea Luxul Sărăciei nu te face bogat dar cu siguranță te face mai puțin sărac. Scrisă din lacrimile dușmanilor, te vei distra, vei descoperi ce au făcut alții și o să primești răspunsuri la întrebări complexe. Te aștept să răsfoiești cartea în cea mai luxoasă cafenea de specialitate din București. Vino și tu la Milu Café de pe strada Nicolae Filipescu 52, de Luni până Sâmbătă de la 09:00 la 15:00.

Articol recomandat

Milu Café

Te aștept să răsfoiești cartea în cea mai luxoasă cafenea de specialitate din București. Vino și tu la Milu Café de pe strada Nicolae Filipescu 52, de Luni până Sâmbătă de la 09:00 la 15:00

Mănâncă După Alții

Ce naiba te-o fi atras să dai peste capitolul ăsta nu știu. Îți place oare să citești resturile altora. Ești atât de sărac de nu-ți permiți idei originale și boschetărești printre pagini. Ce pot să spun, cinste ție, dar stai că am ceva pentru tine!