Filosofie

Mai Bine Renunți! E Prea Complicat!

Te uiți la cer, de parcă cineva ar fi acolo, și îți spui ‘de ce lucrurile nu sunt ca înainte, când totul era simplu’. Da, frate, mai bine renunți.

Din păcate, umanitatea a trecut ireversibil pragul simplității. Lucrurile sunt acum simple doar în aparențe, pentru că în realitate totul funcționează pentru că oameni foarte deștepți au grijă ca lucrurile complicate să meargă bine, oameni precum doctori, ingineri, matematicieni et caetera.

Simplu pe-afară, complicat la interior. Păi, de ce să-ți bați capul cu chestii d-astea din știință, tehnologie, cultură și artă, când poți să stai toată ziua pe tiktok, instagram și facebook! Se ocupă alții de chestiile complicate, tu le faci pe cele simple! Și uite așa ai ales să fii sărac.

Da, frate, asta-i problema, alții muncesc cu capul lor pentru ca noi să nu-l folosim pe-al nostru. Cu cât e totul mai simplu la exterior, cu atât e mai complicat la interior.

Tu, cel care se chinuie să termine o facultate grea, să-și găsească un job bine plătit, să-și ia o mașină fiabilă, să-și scoată prietena la un restaurant ‘haute cuisine’ știe că adevărata avere stă sus, pe umerii tăi, nu-n buzunarul care îți găzduiește telefonul. Pentru că e simplu să ignori lumea din jurul tău, te scutește de povara deciziei și a complexității. 

Dacă pentru tine viața-i simplă, și te mulțumește, atunci n-ai de ce să citești mai departe. Te invit politicos să deschizi tikitokul și să faci mișto de noi, cei Complicați.

Informează-te, e gratuit să cauți sau alege să fii un ignorant. Dacă faci asta, e mai comod și te înțeleg.  Alege să citești, să te educi, și atunci vei ști când greșești din cauza propriei tale prostii. Asta este valoarea cunoașterii, să știi că ești prost dar cel puțin știi de ce.

Alege să te educi și folosește-ți mai mult capul, căci nimeni nu-ți mai dă nimic, nici bani, nici oportunități.

Tot ce primești gratis este factura la internet și o viață pe caiet!

Maurice

Matei

Am scris această carte din experiența mea și a prietenilor mei. Alături de ei am trăit sărăcia înainte să cunosc adevărata bogăție. Prezenta lucrare este o antologie de întâmplări haioase dar adevărate, culese de la prieteni ipocriți, autori ratați, taximetriști alcoolici și interlopi sentimentali. Nu vei deveni bogat, dar cu siguranță vei deveni mai puțin sărac!

Dragul meu,

Cartea Luxul Sărăciei nu te face bogat dar cu siguranță te face mai puțin sărac. Scrisă din lacrimile dușmanilor, te vei distra, vei descoperi ce au făcut alții și o să primești răspunsuri la întrebări complexe. Te aștept să răsfoiești cartea în cea mai luxoasă cafenea de specialitate din București. Vino și tu la Milu Café de pe strada Nicolae Filipescu 52, de Luni până Sâmbătă de la 09:00 la 15:00.

Articol recomandat

Milu Café

Te aștept să răsfoiești cartea în cea mai luxoasă cafenea de specialitate din București. Vino și tu la Milu Café de pe strada Nicolae Filipescu 52, de Luni până Sâmbătă de la 09:00 la 15:00

Fii Pregătit Să Începi de la Zero

Te uiți cu jiind la ăia care-și parchează BMW-urile în fața vilei. Vezi emisiuni cu bogătani pe Netflix și la generic îți vine să plângi că nu mai scapi din aceeași garsonieră în bloc vechi. Pune dracului mâna și fă ceva! De la zero!